We Blend Design.. with Science.

Γναθοχειρουργική.

Η Γναθοχειρουργική είναι ειδικότητα της ιατρικής και ασχολείται με οποιαδήποτε επέμβαση γίνεται στις γνάθους. Συνήθεις επεμβάσεις που απαιτείται ο Γναθοχειρουργός είναι η τοποθέτηση εμφυτευμάτων, η οστική ανάπλαση, η ανύψωση ιγμόρειων, η εξαγωγή έγκλειστων φρονιμιτών, η αφαίρεση ξυστών και φυσικά ορθογναθικές επεμβάσεις και αντιμετώπιση ατυχημάτων στις γνάθους που απαιτούν νοσοκομειακό περιβάλλον.  

Τι είναι τα εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα ή οδοντικά εμφυτεύματα είναι ο σύγχρονος τρόπος αποκατάστασης των χαμένων δοντιών. Με τα εμφυτεύματα τα δόντια όχι μόνο δείχνουν απολύτως φυσικά αλλά επαναφέρεται και η χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Αναλυτικότερα, τα εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από καθαρό τιτάνιο, που πρόκειται για κράμα απολύτως βιοσυμβατό με τους ιστούς της στοματικής κοιλότητας. Τοποθετείται στο οστούν «κόκκαλο» της γνάθου από ειδικό γναθοχειρουργό και αναπαριστά τη ρίζα του δοντιού. Το οστούν “γεμίζει “με τον καιρό την επεξεργασμένη επιφάνεια τιτανίου και έτσι προκύπτει η οστεοενσωμάτωση, που όσο καλύτερη είναι, τόσο εξασφαλίζεται η διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος.

 

Τι πρέπει να ξέρω για την επέμβαση;

Σχετικά με την ίδια την επέμβαση είναι απλούστατη, ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία σε μισή ώρα. Μετά από 3 μήνες στην κάτω γνάθο και σε 6 μήνες στην άνω γνάθο, τοποθετείται η στεφάνη «θήκη». Πριν την τοποθέτησή τους, απαιτείται αξονική τομογραφία για να ελεγχθεί εάν το οστούν είναι επαρκές και πυκνό. Εφόσον το οστούν δεν είναι υποψήφιο για εμφύτευμα, γίνεται πριν μια απλή επέμβαση, όπου τοποθετείται μόσχευμα στην περιοχή, η λεγόμενη “οστική ανάπλαση”, και σε δεύτερη φάση, πραγματοποιείται η τοποθέτησή του.

 

Πώς ξέρω ότι τα εμφυτεύματα είναι καλά;

Υπάρχουν πάνω από 200 εταιρείες στην παγκόσμια αγορά. Εμείς, για τους ασθενείς μας έχουμε επιλέξει τις 3 διασημότερες εταιρείες. Συνοδεύονται από πιστοποιητικά εγγύησης-γνησιότητας, τα οποία παραδίδονται στον ασθενή στο χειρουργείο της τοποθέτησης του εμφυτεύματος. Το πιστοποιητικό της εταιρείας είναι σημαντικό έγγραφο και πρέπει να φυλάσσεται, ώστε σε περίπτωση “ξεβιδώματος” της εργασίας “δόντι”, ο οδοντίατρος να έχει τα ανάλογα εργαλεία επισκευής του. Εμφυτεύματα που δεν γνωρίζουμε την εταιρεία κατασκευής τους δεν επισκευάζονται. Εμφυτεύματα χωρίς πιστοποιητικό “barcode” είναι αμφιβόλου προέλευσης. Τα certificate πρέπει να συνοδεύουν τόσο το χειρουργικό εμφύτευμα όσο και το προσθετικό εμφύτευμα. Οι μεγάλες αποκλίσεις στα κόστη των εμφυτευμάτων εγκυμονούν κινδύνους.

γναθοχειρουργικη

Γιατί να μας επιλέξετε για Γναθοχειρουργική:

 • Πιστοποιητικό γραπτής εγγύησης εμφυτευμάτων
 • Έμπειρος καταξιωμένος γναθοχειρουργός
 • Πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο
 • 95% επιτυχία με επώνυμα εμφυτεύματα
 • Εμφυτεύματα All-on-4 ή All-on-6

Δείτε το video

0
0 αξιολογήσεις

Θεραπείες Γναθοχειρουργικής εντός του πολυοδοντιατρείου

Ο κυριότερος στόχος του Smile Design Ltd είναι να διατηρήσει τα φυσικά σας δόντια υγιή αποφεύγοντας τις εξαγωγές. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ενδείκνυται η χειρουργική αφαίρεση δοντιών, όπως για παράδειγμα οι έγκλειστοι φρονιμίτες. Σε ασθενείς που ο τρίτος γομφίος «φρονιμίτης», δεν ανατέλλει φυσιολογικά προτείνεται η εξαγωγή του χειρουργικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι φρονιμίτες παγιδεύονται στη γνάθο, αναδύονται σε λάθος γωνία, πιέζουν τα υπόλοιπα δόντια και αυτό είναι όχι μόνο επίπονο αλλά δημιουργεί και στρεβλοφυίες (στραβά δόντια). Ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει στην έγκαιρη εξαγωγή φρονιμίτη αποτελεί η μικρή στοματική κοιλότητα, η οποία δεν αφήνει χώρο για ένα επιπλέον σύνολο γομφίων.Οι φρονιμίτες συστήνεται να αφαιρούνται ακόμη και αν αναδύονται φυσιολογικά χωρίς να ενοχλούν. Η πρόωρη μάλιστα απομάκρυνσή του αποτρέπει βλάβες στα γειτονικά δόντια. Όταν η επέμβαση εκτελείται από ειδικό γναθοχειρουργό είναι ανώδυνη και με ελάχιστες ή καθόλου επιπλοκές.
Η εξαγωγή ενός δοντιού αποτελεί μία οδοντιατρική επέμβαση που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο χειρουργό οδοντίατρο ή γναθοχειρουργό και αφορά την τελική θεραπεία εφόσον έχουν εξαντληθεί όλες οι προηγούμενες.Η αφαίρεση ενός δοντιού, όπως και κάθε άλλη μικρή χειρουργική επέμβαση, συστήνεται και πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο οδοντίατρο καθώς γίνεται κατόπιν προσεκτικής ιατρικής αξιολόγησης.Αν και πρόκειται για μία σχετικά κοινή διαδικασία, οι οδοντίατροι της  Smile Design εξετάζουν αναλυτικά το σύνολο των παραγόντων όπως και των συμπτωμάτων που συνηγορούν στην εξαγωγή ενός δοντιού, καθώς δεν αφαιρούμε δόντια που μπορούν να θεραπευτούν.Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ενδέχεται να αφαιρεθεί ένα δόντι είναι είτε η προετοιμασία για ορθοδοντική θεραπεία, η έλλειψη χώρου, η μόλυνση δοντιών ή η ασθένεια των ούλων.Κατά την εξαγωγή χορηγείται τοπική αναισθησία στην περιοχή αφαίρεσης του δοντιού για να αποτραπεί ο πόνος και ως επέμβαση θεωρείται ανώδυνη. Το μόνο που θα αισθανθείτε είναι πίεση.Για να σας παράσχουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις όπως οι έγκλειστοι φρονιμίτες, η επέμβαση εκτελείται από ειδικό γναθοχειρουργό.Στη συνέχεια, η έλλειψη του δοντιού συμπληρώνεται με εμφύτευμα ή γέφυρα.  
Η ακρορριζεκτομή αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας κατά την οποία αφαιρείται το κατώτερο τμήμα της ρίζας ενός δοντιού και μαζί μία αλλοίωση. Η χειρουργική αυτή μέθοδος συστήνεται σε περιπτώσεις αλλοιώσεων – κύστεων κάτω από την απονευρωμένη ρίζα, όταν η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.Η διαδικασία της ακρορριζεκτομής πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας για να καταπολεμηθεί η μόλυνση της ρίζας και να αποτραπεί η εξαγωγή του δοντιού. Η κύστη αφαιρείται χειρουργικά και το δόντι από πάνω παραμένει ακέραιο. Σε λίγους μήνες η περιοχή που είχε την κύστη γεμίζει με νέο οστό.Ο γναθοχειρουργός συνεργάτης στο Smile Design Ltd συστήνει την επέμβαση ακρορριζεκτομής σε πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις.Αναλυτικότερα, όταν μια απονεύρωση ενώ είναι τέλεια, παρουσιάζει κύστη στην άκρη της ρίζας, συνήθως μετά από μια μικρή ρωγμή ή κάταγμα, δημιουργεί συμπτωματολογία. Επίσης, σε περιπτώσεις που η θεραπεία «απονεύρωση» δεν είναι τέλεια αλλά έχει προσθετικές εργασίες για να μην τις αλλάξουμε, συστήνουμε την ακρορριζεκτομή ως θεραπεία για να αφαιρέσουμε την κύστη. Επιπρόσθετα, η επέμβαση προτείνεται όταν μια ρίζα ενός θεραπευμένου δοντιού έχει γεμίσει με εναποθέσεις ασβεστίου και δεν είναι άμεσα προσβάσιμη.Όσον αφορά την επέμβαση καθαυτή, είναι σύντομη και ανώδυνη. Συχνά συστήνεται η χρήση αντιβίωσης για μερικές ημέρες που δρα επικουρικά. Αμέσως μετά μπορείτε να γυρίσετε στις δραστηριότητές σας. Το δόντι σας παρακολουθείται ακτινογραφικά.
Η φαντνιοπλαστική αφορά τη διόρθωση των ανωμαλιών των φατνίων, η οποία συνήθως πραγματοποιείται κατόπιν εξαγωγών όταν η επούλωση του οστού των γνάθων δεν είναι η επιθυμητή.Η επέμβαση πραγματοποιείται με αμιγώς χειρουργικό laser διοξειδίου του άνθρακα σε συνδυασμό με ErYaglaser χωρίς αναισθησία στο ιατρείο, σε λίγα λεπτά της ώρας χωρίς πόνο και με μόνη ενόχληση ένα ελαφρύ κάψιμο. Στόχος είναι η λείανση των αιχμηρών οστικών επιφανειών.Η επούλωση είναι ταχύτατη, δεν απαιτούνται ράμματα και δεν παρουσιάζεται αιμορραγία.
Η ανύψωση ιγμορείου αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας η οποία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία από ειδικό γναθοχειρουργό. Κατά τη θεραπεία αυτή προστίθεται οστό στην άνω γνάθο στην περιοχή των γομφίων και των προγομφίων. Για να δημιουργηθεί χώρος για το οστό, η μεμβράνη των ιγμορείων πρέπει να «ανυψωθεί». Η ανύψωση του ιγμορείου συστήνεται όταν θέλουμε να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα στις πίσω περιοχές της άνω γνάθου όπου συνήθως δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα οστού.Η επέμβαση διαρκεί συνήθως μία ώρα, είναι ανώδυνη και το έλλειμμα συμπληρώνεται τόσο από συνθετικό οστό όταν είναι μικρής έκτασης ή / και με αυτομόσχευμα από τον ίδιο τον ασθενή όταν είναι μεγάλο.Μετά από 4 μήνες προχωράμε στην αποκατάσταση της περιοχής με εμφυτεύματα. ΑντενδείξειςΗ επέμβαση ανύψωσης ιγμορείου δεν ενδείκνυται σε ασθενείς που πάσχουν από συστηματικές νόσους, σακχαρώδη διαβήτη και βαριά καπνιστές. Όσον αφορά τους καπνιστές, συνιστάται διακοπή του καπνίσματος μια εβδομάδα πριν, διότι η νικοτίνη δρα κατασταλτικά στην επούλωση. Μετεγχειρητικές οδηγίεςΟ γναθοχειρουργός του Smile Design προτείνει χορήγηση αντιβιοτικής αγωγής για μια εβδομάδα. Παράλληλα, συμβουλεύει αποχή από το κάπνισμα καθώς καθίσταται ευκολότερη η επιμόλυνση και προάγεται η αιμορραγία, ενώ συστήνονται πλύσεις με αντισηπτικά και χρήση παυσίπονων μόνο για την ημέρα της επέμβασης.
Η ανάπλαση των οστών ή οστεοσύνθεση, αποτελεί μια καλή επιλογή για την αποκατάσταση της υγείας και της λειτουργίας του χαμόγελού σας. Συνήθως αυτή η θεραπεία πραγματοποιείται για να προστατεύσει τα υπάρχοντα δόντια ώστε να απολαύσετε μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής, υγείας και εμφάνισης. Ο γναθοχειρουργός συνεργάτης της Smile Design ενδέχεται να σας συστήσει τη θεραπεία ανάπλασης οστού στην περίπτωση που το υπάρχον έχει καταστραφεί λόγω της περιοδοντικής νόσου ή έχει υποστεί κακώσεις από βίαιες εξαγωγές και χρόνιες φλεγμονές (κύστες), με συνέπεια πολλές φορές να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Χάρη στην ανάπλαση των οστών υποστηρίζει η γνάθος, αποκαθίσταται ή και προετοιμάζεται μία οδοντιατρική εμφύτευση.Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση των περιοχών με διάφορες χειρουργικές τεχνικές.  Η ανάπλαση γίνεται είτε με αυτομοσχεύματα, δηλαδή οστικά μοσχεύματα από τον ίδιο τον ασθενή, είτε με συνθετικά μοσχεύματα. Τα οστικά αυτομοσχεύματα συλλέγονται από τις γνάθους, τις λαγόνιες ακρολοφίες ή την κνήμη. Υπερτερούν από τα συνθετικά, διότι είναι απολύτως βιοσυμβατά και αντέχουν σε πιθανές λοιμώξεις. Ωστόσο όταν το έλλειμμα είναι μικρής έκτασης δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθούν αφού και τα συνθετικά λειτουργούν θαυμάσια.Η επέμβαση συνήθως πραγματοποιείται στο ιατρείο ή σε νοσοκομειακό περιβάλλον με νοσηλεία μιας ημέρας.  

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες

Icon Θεραπεία Περιοδοντίτιδας
 • Θεραπεία περιοδοντίτιδας με Laser μαλακών ιστών
 • Υπέρηχος τελευταίας γενιάς
 • Αντιμετώπιση σε 4 επισκέψεις
Icon Ορθοδοντική
 • Εξειδικευμένος ειδικός ορθοδοντικός
 • Αισθητικού τύπου διάφανα σιδεράκια
 • Invisalign
 • Αόρατοι νάρθηκες
 • Clear aligners
 • Γλωσσικά σιδεράκια
Icon Θεραπεία Ουλίτιδας
 • Θεραπεία ουλίτιδας με Laser
 • Εγγυημένα αποτελέσματα
 • Υπέρηχοι τελευταίας γενιάς

Τι λένε οι ασθενείς μας

Suzan
Γιώργος
David
Natasha

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.