Οδοντικά Εμφυτεύματα

Εμφυτεύματα δοντιών

Τα εμφυτεύματα ή οδοντικά ευμφυτεύματα είναι ο σύγχρονος τρόπος αποκατάστασης χαμένων δοντιών.Τα εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από καθαρό τιτάνιο, είναι κράμα απολύτως βιοσυμβατό με τους ιστούς της στοματικής κοιλότητας. Τοποθετείται στο οστούν «κόκκαλο» της γνάθου από ειδικό γναθοχειρουργό και αναπαριστά τη ρίζα του δοντιού. Η επέμβαση είναι απλούστατη, ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία σε μισή ώρα.Μετά από 3 μήνες στην κάτω γνάθο και σε 6 μήνες στην άνω γνάθο, τοποθετείται η στεφάνη «θήκη».Πριν την τοποθέτησή τους απαιτείται αξονική τομογραφία για να ελεγχθεί εάν το οστούν είναι επαρκές και πυκνό. Εφόσον, το οστούν δεν είναι υποψήφιο για εμφύτευμα, γίνεται πριν μια απλή επέμβαση, όπου τοποθετείται μόσχευμα στην περιοχή και σε δεύτερη φάση, πραγματοποιείται η τοποθέτησή του.

Επιλογή εμφυτεύματος

Η Smile Design ltd συνεργάζεται με (3) διαφορετικές εταιρίες επωνύμων εμφυτευμάτων και όλα συνοδεύονται με εγγύηση- πιστοποιητικό γνησιότητας.

Κόστος

Στην χειρουργική φάση που περιλαμβάνει την αγορά και τοποθέτηση του εμφυτεύματος από τον γναθοχειρουργό, χρεώνεστε το 50% της τελικής αξίας και μετά από 3 ή 6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος, το υπόλοιπο 50% με την παράδοση της προσθετικής αποκατάστασης.

Οι τιμές ξεκινούν από 950 euro συμπεριλαμβανομένων και των 2 σταδίων.

Είμαι υποψήφιος;

Δεν συστήνονται τα εμφυτεύματα ως θεραπεία εκλογής σε ασθενείς με συστηματικές νόσους, σε αρρύθμιστο διαβήτη, στους βαριά καπνιστές, και όσους καρκινοπαθείς έχουν μεταστάσεις στα οστά και κάνουν λήψη ενδοφλέβιων διφοσφωνικών.

Παράλληλα , όσες γυναίκες κάνουν χρήση διφοσφωνικών φαρμάκων από το στόμα αντιμετωπίζοντας την οστεοπενία ή την οστεοπόρωση, συνίσταται η διακοπή τους, ένα διάστημα πριν την επέμβαση, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος οστεονέκρωσης.

Συμπέρασμα, η λήψη σωστού ιατρικού ιστορικού, η αξονική τομογραφία και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων από ειδικό γναθοχειρουργό, εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία της επέμβασης.

Είναι ανώδυνη η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία σε λίγα λεπτά της ώρας, και με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή που δίδεται μετά, δεν έχουμε ούτε οίδημα, ούτε πόνο.

Ο υποψήφιος μπορεί την ίδια ημέρα να γυρίσει στις δραστηριότητές του.

Εφόσον τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός εμφυτευμάτων, προγραμματίζεται συνήθως η επέμβαση Παρασκευή, ώστε την Δευτέρα να είναι πίσω στην εργασία του.